מבוא


מבוא

העבודה שלי עוסקת בצריכת חדשות ע"י ילדים והתאמת חדשות קשות לילדים. 
ד"ר מיכל אלון-תירוש: במחקרה "חדשות לכל" שבדקה את צריכת החדשות על יד הילדים מצאה כי באופן עקרוני ילדים לא אוהבים לצפות חדשות "משעמם" להם. אבל לצפייה בחדשות יש השפעה לא טובה על הילדים, החדשות גורמות לתחושת עצב, פחד , עצבות וחרדה בקרב הילדים. אבל מצד שני  החדשות גם משפיעות לטובה בהקשר של קבלת דעתם הפוליטית והחברתית של הילדים, למעורבותם בחברה בכללי . מחקרים הראו, שכאשר קיימות חדשות המתאימות לילדים ולגילם גרמו בילדים להתעניינות לשביעות רצון רבה. והשאלה היא באיזה אופן יש לחשוף ילדים לחדשות ?
שאלת המחקר: מה מידת החשיבות לפרסם חדשות מותאמים לילדים?
דילמת המחקר- חופש הביטוי  לעומת אובדן הילדות.
הסבר לדילמה : לפי מחקרה של פרופ' חווה תדהר: אלימות בשידורי הטלוויזיה לגיל הרך , הטלוויזיה ממלאת מקום חשוב בחיי הילדים ושהצפייה בה היא חלק אינטגרלי מחיי המשפחה. הילדים, כמו הצופים המבוגרים, ימשיכו לגלות עניין בסיפורים טובים בתוכניות טלוויזיה , מן הראוי לייצר תוכניות תוך הקפדה על מקצוענות והחדשנות בשפת המדיום, מאחר שהצופים הצעירים מעודכנים ביקורתיים יותר מהילדים של פעם. אבל תוכן התוכניות לילדים חייבות להיות רלוונטיות לדפוסי החיים המשתנים ,לתת מענה לצרכים פסיכולוגיים, התפתחותיים וקוגניטיביים של הילדים, המותאמים לגילאים השונים.
מצד אחד – פרסום חדשות  כחלק מחופש הביטוי במדינה דמוקרטית .
מצד שני- פרסום לא מתאים יפגע בהתפתחות הילדים לפי ניל פוסטמן "אובדן הילדות"

חשיבות הדילמה: לאור הנסיבות של מדינת ישראל, מדינה שיש בה הרבה מאוד אירועים בהקשרים של צבא, ביטחון, פיגועים, תאונות, שריפות , שיטפונות, הרוגים ופצועים יש לעורר מודעות לדרך שבה התקשורת בוחרת לדווח בחדשות. לכן הדילמה היא מאוד רלוונטית וחשובה למשפחות רבות ורצוי שהנושא יעלה לסדר היום הציבורי.



בסקירת הספרות אדון בכול חלקי הדילמה ואנסה למצוא תשובה לשאלת אופן התאמת החדשות לילדים. אשלב מושגים מתאימים- חופש הביטוי, זכות הציבור לדעת, תהליך החיברות ואובדן הילדות, חדשות קשות, צילום הלם, מודל סדר יום, הבניית המציאות,



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תקציר

עבודתי עסקה בנושא  – העבודה שלי עוסקת בצריכת חדשות ע"י ילדים והתאמת חדשות קשות לילדים. שאלת המחקר : מה מידת החשיבות לפרסם חד...